Brood

De bakkerij ligt achter de winkel. Een grote glazen pui scheidt de verkoop van het bakproces. Vanuit het restaurant kunnen de gasten de bakkers en patissiers aan het werk zien. Dat is wat SoDelicious wil; zo dicht mogelijk bij haar klanten staan. Net zoals de open keuken van het restaurant in het hart van de zaak ligt, worden de ambachtelijke broden gemaakt waar je ze koopt. Pure, eerlijke broden, gebakken ‘op de stenen vloer’, dus niet in blik of op de plaat. Geen brood heeft dezelfde vorm, het ambacht bepaalt. Desem en zuurdesembroden voeren de boventoon, bereid met biologische bloem en spelt uit de streek. Stoere broden, met een mooie structuur en een knapperige korst. Goed brood proef je. Het assortiment bestaat uit vijftien basissoorten met daarnaast meerdere smaakvarianten, zoals brood met zongedroogde tomaatjes en olijven of met noten en vijgen. Maar ook speciale broden die op de lunchkaart staan zoals truffelbrood (in het seizoen) en focaccia. En behalve broden is er een ruim wisselend assortiment aan kleine broodjes.

Heb je een allergie of intolerantie, geef het aan bij de winkelmedewerker. Hij of zij weet precies wat er in de broden zit en we kunnen op verzoek bijvoorbeeld glutenvrij brood bakken.

Extra assortiment

Naast onderstaand assortiment heeft SoDelicous ook nog een wisselend, extra assortiment. Vraag meer informatie aan een van onze medewerkers.

Grootbrood

Kleinbrood

Desem

Patisserie

Choux, éclairs en mille-feuilles, macarons, confitures, misérable, je hoeft geen Frans te spreken om deze specialiteiten naar het land van herkomst te herleiden. Frankrijk is toonaangevend als het gaat om patisserie. Bij SoDelicious vind je een klein stukje Frankrijk, geïnspireerd op de klassiek Franse patisserie met eigen hedendaagse touch. Zoals de Delice Valrhona, een chocoladebom, met 70% Valrhona chocola en een interieur van zachte vanille panna cotta. Inmiddels is dit verfijnde taartje een begrip in Maastricht en wordt dit in het sterrenrestaurant Chateau Neercanne als dessert geserveerd. Maar ook de éclairs en de tarte citron zijn onweerstaanbare smaakverrassingen. De echte Limburgse vlaai ontbreekt natuurlijk niet in het assortiment; ambachtelijke vlaaien met vers seizoensfruit uit het Limburgse Heuvelland. Zo geeft SoDelicious op geheel eigen wijze vorm aan haar eigen patisserie met een Frans accent.

Extra assortiment

Naast onderstaand assortiment hebben wij nog veel meer lekker te bieden zoals koekjes, confituren, scones en nog zoveel meer. Kom daarvoor even onze winkel instappen!

Vlaaien

Taarten

Gebak